Site icon El Triangle

Homes de confiança de Puigdemont munten a Girona una fundació d’impuls a les criptomonedes

El líder de JxCat, Carles Puigdemont

El líder de JxCat, Carles Puigdemont

Figures de confiança de l’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts Carles Puigdemont han establert a Girona la Fundació Nord Cat, dedicada a impulsar l’ús de criptomonedes, de la tecnologia Blockchain i dels  sistemes de vot descentralitzats, publica El Confidencial citant la documentació de constitució d’aquesta entitat.

Jami Matamala, amic de Puigdemont i senador, és el representant legal d’aquesta fundació, i el director és Jordi Baylina, un dels investigats per l’organització de Tsunami Democràtic, el nom del qual apareix a la llista de figures de l’independentisme i la seva òrbita que, segons Citizen Lab (Universitat de Toronto), van ser espiats per Espanya amb el programa Pegasus, afegeix la mateixa informació.

Baylina, resident a Suïssa, ha reconegut a TV3, on va ser entrevistat com a afectat per intrusions de Pegasus, que ha visitat Puigdemont a Bèlgica per parlar amb ell de criptomonedes. En el registre d’entitats de la Generalitat, especifica El Confidencial, Baylina consta com a “personal voluntari no remunerat”.

Nord Cat, constituïda amb 30.000 euros d’aportació inicial, té la seva seu al Parc Tecnològic de Girona. A banda de Matamala i Baylina, els càrrecs destacats són el secretari Eloi Fàbrega, director de l’empresa Efimàtica Assessorament Informàtic SL, i el vocal Francesc Grau Güell, que és consultor digital, recull el mateix diari.

Exit mobile version