Homes de confiança de Puigdemont munten a Girona una fundació d’impuls a les criptomonedes

Jordi Baylina, investigat en la causa de Tsunami Democràtic, n’és el director

El líder de JxCat, Carles Puigdemont
El líder de JxCat, Carles Puigdemont

Figures de confiança de l’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts Carles Puigdemont han establert a Girona la Fundació Nord Cat, dedicada a impulsar l’ús de criptomonedes, de la tecnologia Blockchain i dels  sistemes de vot descentralitzats, publica El Confidencial citant la documentació de constitució d’aquesta entitat.

Jami Matamala, amic de Puigdemont i senador, és el representant legal d’aquesta fundació, i el director és Jordi Baylina, un dels investigats per l’organització de Tsunami Democràtic, el nom del qual apareix a la llista de figures de l’independentisme i la seva òrbita que, segons Citizen Lab (Universitat de Toronto), van ser espiats per Espanya amb el programa Pegasus, afegeix la mateixa informació.

Baylina, resident a Suïssa, ha reconegut a TV3, on va ser entrevistat com a afectat per intrusions de Pegasus, que ha visitat Puigdemont a Bèlgica per parlar amb ell de criptomonedes. En el registre d’entitats de la Generalitat, especifica El Confidencial, Baylina consta com a “personal voluntari no remunerat”.

Nord Cat, constituïda amb 30.000 euros d’aportació inicial, té la seva seu al Parc Tecnològic de Girona. A banda de Matamala i Baylina, els càrrecs destacats són el secretari Eloi Fàbrega, director de l’empresa Efimàtica Assessorament Informàtic SL, i el vocal Francesc Grau Güell, que és consultor digital, recull el mateix diari.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides