Site icon El Triangle

Cop dels Mossos als organitzadors de macrofestes il·legals durant la pandèmia

Restes d'una macrofesta

Restes d'una macrofesta

Els Mossos d’Esquadra han anunciat aquest dimecres el desmantellament d’una organització que es va dedicar a l’organització de macrofestes il·legals durant la vigència de les restriccions sanitàries aplicades per mitigar l’efecte de la pandèmia de la covid-19.

Tres persones han estat detingudes en el marc d’aquesta operació com a presumptes autors de 25 delictes d’estafa i falsificació documental, ja que se’ls atribueix l’organització d’almenys 25 festes en habitatges de turisme rural sense el permís dels llogaters i sense pagar el lloguer d’aquests immobles, ni tampoc els serveis i productes consumits a la festa, com el càtering i la beguda.

Els membres d’aquesta organització, segons els Mossos, es repartien les funcions de llogar l’espai, convocar els assistents a la festa i contractar el càtering, el personal de seguretat i cambrers, i l’equipament tècnic. Segons els investigadors, es van lucrar amb la venda d’entrades i consumicions i van defraudar uns 200.000 euros.

Així mateix, els Mossos els han denunciat per incompliment de la normativa sanitària i per manca d’autorització per organitzar les festes. A aquests esdeveniments, convocats a les comarques del Maresme, la Noguera, el Garraf, el Pla de l’Estany, l’Alt Camp, el Baix Empordà, el Gironès, el Bages, Osona, la Selva i el Tarragonès, hi assistien entre 300 i 400 persones, tot i que l’aforament dels habitatges rurals que els acollien era de 10 o 15 persones.

Exit mobile version