Site icon El Triangle

ERC i el PSC es desvinculen de Ponsatí mentre JxCat es posa de perfil

L'exconsellera Clara Ponsatí al 'FAQS'

Les declaracions de l’eurodiputada de JxCat i exconsellera d’Educació, Clara Ponsatí, afirmant que la independència de Catalunya és tan important com per valdre la vida d’una persona, no han semblat apropiades ni a ERC ni al PSC, els quals s’han desvinculat clarament de les seves paraules. Junts ha destacat el seu respecte per les opinions personals i la seva aposta per la via democràtica, però no ha fet cap crítica sobre les declaracions de l’exconsellera.

En una roda de premsa, la portaveu i secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha assenyalat que el partit considera “desafortunades” les paraules de Ponsatí. Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat i viceprimera secretària d’Organització i Acció Electoral del PSC, Lluïsa Moret, ha reprovat l’afirmació de l’exconsellera: “Les pròpies paraules es desqualifiquen en si mateixes. Nosaltres estem pel diàleg i per salvar vides, no per posar-les en risc”.

El partit de Ponsatí, JxCat, ha optat per destacar el dret a la llibertat d’expressió de l’eurodiputada i asseverar que aposten per la via democràtica, però, a diferència dels seus socis de govern i del principal partit de l’oposició, ha evitat posicionar-se contra les declaracions. “Per descomptat que respectem les opinions personals que la consellera Ponsatí hagi pogut emetre i, en qualsevol cas, nosaltres sempre hem defensat la via pacífica i democràtica per aconseguir la independència de Catalunya”, ha manifestat el portaveu de Junts, Josep Rius.

Exit mobile version