ERC i el PSC es desvinculen de Ponsatí mentre JxCat es posa de perfil

Els republicans qualifiquen de "desafortunades" les declaracions de l'exconsellera

L'exconsellera Clara Ponsatí al 'FAQS'

Les declaracions de l’eurodiputada de JxCat i exconsellera d’Educació, Clara Ponsatí, afirmant que la independència de Catalunya és tan important com per valdre la vida d’una persona, no han semblat apropiades ni a ERC ni al PSC, els quals s’han desvinculat clarament de les seves paraules. Junts ha destacat el seu respecte per les opinions personals i la seva aposta per la via democràtica, però no ha fet cap crítica sobre les declaracions de l’exconsellera.

En una roda de premsa, la portaveu i secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha assenyalat que el partit considera “desafortunades” les paraules de Ponsatí. Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat i viceprimera secretària d’Organització i Acció Electoral del PSC, Lluïsa Moret, ha reprovat l’afirmació de l’exconsellera: “Les pròpies paraules es desqualifiquen en si mateixes. Nosaltres estem pel diàleg i per salvar vides, no per posar-les en risc”.

El partit de Ponsatí, JxCat, ha optat per destacar el dret a la llibertat d’expressió de l’eurodiputada i asseverar que aposten per la via democràtica, però, a diferència dels seus socis de govern i del principal partit de l’oposició, ha evitat posicionar-se contra les declaracions. “Per descomptat que respectem les opinions personals que la consellera Ponsatí hagi pogut emetre i, en qualsevol cas, nosaltres sempre hem defensat la via pacífica i democràtica per aconseguir la independència de Catalunya”, ha manifestat el portaveu de Junts, Josep Rius.

(Visited 227 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari