Site icon El Triangle

Rússia deixa el Consell d’Europa

Vladímir Putin

Vladímir Putin

Rússia ha anunciat que deixarà de participar en les reunions del Consell d’Europa, l’organització fundada el 1949 aliena a la Unió Europea (UE) que promou la cooperació dels països del Vell Continent en l’establiment d’un espai polític i jurídic comú sobre la base dels drets humans i la democràcia.

En concret, el Ministeri d’Afers Exteriors rus ha manifestat que no participaran en “la transformació de l’organització europea més antiga”, i en culpen els estats membres de la Unió Europea (UE) i els de l’OTAN, als quals atribueixen un abús de la seva majoria.

El govern que encapçala Vladímir Putin retreu als estats de la UE i l’OTAN que hi estan introduint una deriva destructiva contra la institució i l'”espai humanitari i legal comú europeu”. Així mateix, defineix aquest espai com “una plataforma per exalçar la superioritat i el narcisisme occidental”.

La participació de representants russos havia estat suspesa pel Consell d’Europa el passat 25 de febrer, després que Rússia ataqués i envaís Ucraïna.

Exit mobile version