Site icon El Triangle

Cuixart passa el relleu a Antich al capdavant d’Òmnium Cultural

Els socis d’Òmnium han escollit aquest dissabte Xavier Antich com a nou president de l’entitat, que així ha pres el relleu a Jordi Cuixart. L’assemblea s’ha celebrat a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat, on s’ha donat el tret de sortida a l’etapa post-Cuixart.

Antich i la seva junta directiva, en la qual destaquen Mònica Terribas, Joaquim Forn, Natza Farré o David Fernàndez, té al davant el repte de liderar la principal entitat sobiranista del país en un moment de desorientació estratègica i de picabaralla entre els principals partits independentistes.

En la seva intervenció, en nou president de l’entitat ha recordat que “la repressió no ha acabat amb Òmnium”. Davant d’això, Antich ha afegit: “A Òmnium no sabem ni que és el desànim, ni el cansament, ni la desorientació. Tenim brúixola”.

També ha tingut paraules d’agraïment al president sortint: “Venim de l’Òmnium de Jordi Cuixart, que és el de l’1-O, el de la fermesa davant del Suprem i el dels més de 190.000 socis i sòcies”.

L’assemblea ha renovat bona part de la cúpula de l’entitat. Concretament, s’han escollit dotze càrrecs de la junta directiva per un període de quatre anys, inclòs el president, i quatre càrrecs per un període de dos anys. També s’ha aprovat l’acta de l’última assemblea, del juny de l’any passat, el pla de treball per al 2022 i els pressupostos d’aquest any.

Exit mobile version