Site icon El Triangle

El TC confirma sense unanimitat la condemna a l’expresident Torra

El ple del Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs d’empara presentat per l’expresident de la Generalitat Quim Torra contra les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i del Tribunal Suprem, que el van condemnar per desobediència i per les quals va quedar inhabilitat. La sentència, sense unanimitat, té dos vots particulars dels magistrats progressistes Juan Antonio Xiol i Ramon Sáez.

A Torra se’l va condemnar per negar-se a despenjar la pancarta amb el lema “Llibertat presos polítics i exiliats” de la façana del Palau de la Generalitat en campanya electoral.

El tribunal diu que Torra no va ser condemnat per les seves idees, sinó perquè no va mantenir la neutralitat “imposada a tots els poders públics” en període electoral.

Entenen que la pancarta i els llaços grocs eren “identificables amb determinades opcions polítiques” i que, per tant, Torra va fer “un ús inadequat dels edificis públics, que han d’estar al servei dels interessos generals, no d’un grup més o menys concret o nombrós de persones, a exclusió de la resta”.

En conseqüència, rebutgen que a Torra se li vulnerés ni el dret al jutge imparcial, ni al jutge ordinari predeterminat per la llei, ni a la defensa i la presumpció d’innocència, així com el dret a la igualtat.

Exit mobile version