Site icon El Triangle

Elda Mata serà la primera dona a liderar Societat Civil Catalana

La propera presidenta de Societat Civil Catalana, Elda Mata

L’entitat unionista Societat Civil Catalana (SCC) experimentarà un canvi de lideratge el pròxim mes de març. L’actual vicepresidenta territorial de Girona, Elda Mata, succeirà l’actual president, Fernando Sánchez Costa, a proposta d’ell mateix, convertint-se en la primera dona a liderar l’entitat. L’encara líder de SCC va ser escollit fa tres anys, quan l’entitat patia una crisi interna entre els sectors vinculats als partits constitucionalistes. Una situació que, en declaracions a El Periódico, Sánchez Costa assegura haver “pacificat”.

Mata és considerada una “dama de ferro” per l’entitat, i la seva independència respecte als partits polítics és un dels aspectes que l’actual president hauria tingut en compte a l’hora de proposar-la com la seva successora. Segons ha comentat al mitjà citat, és una dona que “mira menys els partits” i que és capaç de “mantenir els equilibris ideològics”.

“És un bon moment pel relleu perquè ara tenim una nova seu, som actius a Europa, tenim presència en la lluita pel 25% de castellà a les aules, hem augmentat els socis (500 més), hi ha una situació econòmica estable i hi ha pau interna”, assenyala Sánchez Costa. Mata va néixer a Barcelona, però fa 40 anys que viu a Girona. És empresària i ha treballat en la direcció de companyies turístiques i agropecuàries.

Exit mobile version