Elda Mata serà la primera dona a liderar Societat Civil Catalana

L'actual vicepresidenta territorial de Girona succeirà Sánchez Costa el març, a proposta de l'actual president de l'entitat

La propera presidenta de Societat Civil Catalana, Elda Mata

Foto: @EldaMata4

L’entitat unionista Societat Civil Catalana (SCC) experimentarà un canvi de lideratge el pròxim mes de març. L’actual vicepresidenta territorial de Girona, Elda Mata, succeirà l’actual president, Fernando Sánchez Costa, a proposta d’ell mateix, convertint-se en la primera dona a liderar l’entitat. L’encara líder de SCC va ser escollit fa tres anys, quan l’entitat patia una crisi interna entre els sectors vinculats als partits constitucionalistes. Una situació que, en declaracions a El Periódico, Sánchez Costa assegura haver “pacificat”.

Mata és considerada una “dama de ferro” per l’entitat, i la seva independència respecte als partits polítics és un dels aspectes que l’actual president hauria tingut en compte a l’hora de proposar-la com la seva successora. Segons ha comentat al mitjà citat, és una dona que “mira menys els partits” i que és capaç de “mantenir els equilibris ideològics”.

“És un bon moment pel relleu perquè ara tenim una nova seu, som actius a Europa, tenim presència en la lluita pel 25% de castellà a les aules, hem augmentat els socis (500 més), hi ha una situació econòmica estable i hi ha pau interna”, assenyala Sánchez Costa. Mata va néixer a Barcelona, però fa 40 anys que viu a Girona. És empresària i ha treballat en la direcció de companyies turístiques i agropecuàries.

(Visited 238 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari