Elda Mata serà la primera dona a liderar Societat Civil Catalana

L'actual vicepresidenta territorial de Girona succeirà Sánchez Costa el març, a proposta de l'actual president de l'entitat

La propera presidenta de Societat Civil Catalana, Elda Mata

Foto: @EldaMata4

L’entitat unionista Societat Civil Catalana (SCC) experimentarà un canvi de lideratge el pròxim mes de març. L’actual vicepresidenta territorial de Girona, Elda Mata, succeirà l’actual president, Fernando Sánchez Costa, a proposta d’ell mateix, convertint-se en la primera dona a liderar l’entitat. L’encara líder de SCC va ser escollit fa tres anys, quan l’entitat patia una crisi interna entre els sectors vinculats als partits constitucionalistes. Una situació que, en declaracions a El Periódico, Sánchez Costa assegura haver “pacificat”.

Mata és considerada una “dama de ferro” per l’entitat, i la seva independència respecte als partits polítics és un dels aspectes que l’actual president hauria tingut en compte a l’hora de proposar-la com la seva successora. Segons ha comentat al mitjà citat, és una dona que “mira menys els partits” i que és capaç de “mantenir els equilibris ideològics”.

“És un bon moment pel relleu perquè ara tenim una nova seu, som actius a Europa, tenim presència en la lluita pel 25% de castellà a les aules, hem augmentat els socis (500 més), hi ha una situació econòmica estable i hi ha pau interna”, assenyala Sánchez Costa. Mata va néixer a Barcelona, però fa 40 anys que viu a Girona. És empresària i ha treballat en la direcció de companyies turístiques i agropecuàries.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.