Site icon El Triangle

Un venedor d’armes en cerca i captura acompanya al rei emèrit

Joan Carles I

Joan Carles I

El rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, és acompanyat freqüentment a Abu Dabi (EAU) per Abdul Rahman El Assir, un venedor d’armes hispano-libanès que es troba en cerca i captura per no haver-se presentat a un judici l’any 2018, acusat de defraudar 14,7 milions d’euros a Hisenda, publica el diari El País. Segons la mateixa informació, la relació d’amistat entre tots dos, que comparteixen un nucli d’amics en comú i l’afició per la caça, va començar durant la dècada dels 80.

La Fiscalia sol·licita per a Abdul Rahman El Assir una condemna de vuit anys de presó i els pagaments d’una multa i d’una indemnització a Hisenda que sumen gairebé 90 milions d’euros, ja que li atribueix l’omissió de 31 milions d’euros en guanys, de manera que va evitar pagar 12 milions l’any 2002 i 2,7 més el 2003.

L’amic de Joan Carles I, explica també El País, va ser condemnat per la justícia francesa estant en situació de rebel·lia per l’afer del Karachigate, i deu 2,2 milions en impostos a Suïssa, segons el mitjà Bergen Zeitung. D’Espanya havia desaparegut fa tres anys, quan va evitar comparèixer als tribunals, i l’ordre de cerca i captura internacional roman vigent.

Sobre la relació de Joan Carles I amb El Assir, La Zarzuela ha respost que les activitats privades del rei emèrit no depenen ja de la Casa Reial i l’advocat de Joan Carles I ha evitat fer cap comentari, afegeix mateix diari.

Exit mobile version