Site icon El Triangle

Tres instituts de Girona es neguen a aplicar el 25% en castellà

L'institut de Sarrià de Ter

L'institut de Sarrià de Ter

Tres centres d’estudis secundaris de les localitats de Sarrià de Ter, Celrà i Salt han manifestat que mantindran “de manera íntegra” el seu projecte ingüístic amb immersió en català, després que el Tribunal Suprem hagi sentenciat que un 25% de les classes s’han d’impartir en castellà a Catalunya.

Un manifest, redactat pel claustre del centre de Sarrià de Ter i difós pels altres dos centres aquest dilluns, expressa que “el català és i ha de ser la llengua vehicular als centres educatius de Catalunya perquè és la llengua pròpia i perquè, de les dues oficials, és aquesta la que es troba minoritzada per causes històriques, geogràfiques, demogràfiques i sociològiques”.

Sota el títol Manifest sobre el tractament de les llengües a l’institut, sosté que un institut és un “centre encarregat de transmetre la cultura” que “ha de donar al català el paper preeminent que li pertoca a fi de contribuir al seu coneixement, al seu ús i, també, a la seva pervivència”.

El text, a més, reflecteix “indignació i rebuig pel fet que un tribunal de justícia es posicioni sobre un afer estrictament pedagògic i que, a més, ho faci sense els coneixements suficients per a la garantia de rigor”.

Exit mobile version