Tres instituts de Girona es neguen a aplicar el 25% en castellà

Els centres asseguren que mantindran íntegres els seus projectes lingüístics amb immersió en català

L'institut de Sarrià de Ter
L'institut de Sarrià de Ter

Tres centres d’estudis secundaris de les localitats de Sarrià de Ter, Celrà i Salt han manifestat que mantindran “de manera íntegra” el seu projecte ingüístic amb immersió en català, després que el Tribunal Suprem hagi sentenciat que un 25% de les classes s’han d’impartir en castellà a Catalunya.

Un manifest, redactat pel claustre del centre de Sarrià de Ter i difós pels altres dos centres aquest dilluns, expressa que “el català és i ha de ser la llengua vehicular als centres educatius de Catalunya perquè és la llengua pròpia i perquè, de les dues oficials, és aquesta la que es troba minoritzada per causes històriques, geogràfiques, demogràfiques i sociològiques”.

Sota el títol Manifest sobre el tractament de les llengües a l’institut, sosté que un institut és un “centre encarregat de transmetre la cultura” que “ha de donar al català el paper preeminent que li pertoca a fi de contribuir al seu coneixement, al seu ús i, també, a la seva pervivència”.

El text, a més, reflecteix “indignació i rebuig pel fet que un tribunal de justícia es posicioni sobre un afer estrictament pedagògic i que, a més, ho faci sense els coneixements suficients per a la garantia de rigor”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.