Site icon El Triangle

ERC admet que no es pot obligar les plataformes a fixar quota en català

Imatge promocional de la plataforma Netflix

Imatge promocional de la plataforma Netflix

Esquerra admet finalment que no es pot obligar Netflix, HBO, Disney o Amazon a tenir una quota anual del 6% de produccions en català. La solució que es negocia ara és obligar les plataformes audiovisuals internacionals a finançar produccions en català. És a dir, que estiguin obligades per llei a destinar un percentatge dels ingressos a la producció en llengües cooficials. ERC creu que, d’aquesta manera, es protegeix el sector de l’audiovisual català.

Ara mateix la normativa comunitària ja estableix que les plataformes hagin de reinvertir un 5% dels ingressos al finançament d’obra europea. Això suposa uns 140 milions d’euros, i Esquerra negocia amb el govern espanyol quina part hauria de ser en català, euskera o gallec. Segons l’ACN, la Moncloa s’ha obert a establir que sigui un 0,7%, és a dir uns 20 milions d’euros anuals.

La quota del 6% que va anunciar Esquerra fa 15 dies només l’hauran de complir les plataformes amb seu a l’estat: Movistar i Filmin. En paral·lel a tot això, la nova llei de l’audiovisual també establirà un fons per a traduccions al català i obligarà les plataformes a incloure l’opció de doblatge o subtitulació en català al menú, sempre que existeixi.

Exit mobile version