Site icon El Triangle

Corinna entén que la immunitat no protegeix l’emèrit del “dany” causat

Corinna Larsen

Corinna Larsen

L’empresària alemanya Corinna Larsen sosté davant la Justícia britànica que els fets pels quals es va querellar contra Joan Carles I per presumptes delictes d’assetjament i difamació no poden estar protegits per la immunitat estatal que l’emèrit al·lega continuar tenint “malgrat la seva abdicació” el 2014.

Entre aquest dilluns i dimarts, la Cort número 13 de la Queen’s Bench Division del Tribunal Superior de Justícia londinenca ha deliberat per decidir si admet o no la demanda de Larsen.

“No hi ha immunitat estatal per a les reclamacions per danys personals (en aquest cas, ansietat i danys psicològics) causats per una acció o omissió al Regne Unit en virtut de l’excepció de l’article 5 de la Llei d’Immunitat de l’Estat (State Inmunity Act , SIA)”, argumenta la defensa de l’empresària alemanya, exercida pel lletrat Robin Rathmell del despatx Kobre & Kim.

Corinna sosté que l’emèrit, a través de l’exdirector del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) Félix Sanz Roldán, la va amenaçar i assetjar des del 2012, quan van posar fi a la seva relació. Segons l’empresària, la fustigació que assegura van rebre tant ella com el seu entorn més proper tenia la finalitat que es mantingués callada respecte a la informació personal i econòmica que coneixia de l’emèrit.

Exit mobile version