Site icon El Triangle

La ministra d’Educació diu que s’ha de complir la sentència del castellà

Pilar Alegría

El govern espanyol rectifica i diu ara que la sentència del Tribunal Superior de Justícia sobre el castellà a les escoles sí que s’ha de complir. És el contrari del que deia el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que va assegurar que la ministra d’Educació, Pilar Alegría, li havia garantit personalment que no s’haurien d’ampliar el 25% de les classes en castellà a les escoles catalanes, com diu la sentència.

Fins ara semblava que la Moncloa se’n rentava les mans i sostenia que era la Justícia qui havia de demanar que aquesta sentència s’executés. Ara, però, hi ha un canvi de discurs i és la mateixa ministra Alegría qui assegura que la Generalitat està obligada a complir la sentència.

“Davant una sentència ferma no hi ha debat, és de compliment obligat per part de qualsevol administració pública; ja sigui la Generalitat o qualsevol ciutadà, estem obligats al compliment de la sentència”, diu Alegría.

De la seva banda, el PP manté la pressió sobre el govern espanyol i insisteix que si la Generalitat no obeeix s’hauria d’aplicar l’article 155 de la Constitució per tal que Madrid controli les competències d’Educació. El portaveu del PP i alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, diu que la mesura estaria justificada, tot i que creu que l’executiu de Sánchez hauria de tenir altres maneres de fer complir la llei.

Exit mobile version