Site icon El Triangle

Aval del TSJC a l’ampliació del passaport covid a Catalunya

Passaport covid

Passaport covid

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat l’ampliació del passaport covid, que el govern de la Generalitat de Catalunya preveu que s’exigeixi a l’entrada de negocis del sector de l’hostaleria, els gimnasos i les residències des d’aquesta nit.

El TSJC conclou que l’exigència d’aquest document és una restricció dels drets “mínima” davant la necessitat de protegir la salut i la vida dels ciutadans, ara que s’incrementen els casos en la sexta onada de la pandèmia de la covid-19.

Fins ara, el passaport covid es demanava en discoteques, festivals de música i casaments, entre altres celebracions, però el govern català ha defensat que calia ampliar els controls d’accés per assegurar el funcionament òptim del sistema sanitari. El control correspondrà a cada establiment.

Gràcies al vistiplau del TSJC, des d’aquest divendres, i en principi durant 15 dies, totes les persones majors de 12 anys que vulguin accedir a restaurants, bars, gimnasos i residències hauran de mostrar el document que acredita la pauta completa de vacunació, haver passat la malaltia durant els darreres sis mesos o haver passat una prova PCR amb resultat negatiu durant les 72 hores prèvies, però no serà necessari per consumir a les terrasses.

Exit mobile version