Site icon El Triangle

Alexander Dmitrenko obre un web contra la russofòbia i per defensar-se de les acusacions de ser un espia

Alexander Dmitrenko, l’empresari que va acompanyar el cap de l’oficina de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, a Rússia per recavar suport a la independència de Catalunya, ha obert un portal a Internet amb el qual vol lluitar contra la russofòbia i defensar-se de les acusacions de ser un espia rus. L’1 de novembre, la seva empresa Nave Magna Ltd, amb seu a Londres, va registrar l’adreça alexanderdmitrenko.com. Es tracta d’un portal senzill, presidit per una gran foto de Dmitrenko i dissenyat amb uns colors que recorden la bandera de Rússia.

Al portal, l’acompanyant en el seu periple rus es presenta dient “Hola, sóc Alexander Dmitrenko, sóc de concepcions polítiques centristes i tinc una estratègia social activa. Vull que entengueu que hi ha un problema important amb el tema que més m’importa socialment ara mateix. Aquest tema és la #rusofòbia”. Explica que dirigeix l’associació RussCat i que “sento la necessitat d’expressar les meves preocupacions pel que fa a la situació actual amb la #rusofòbia al món occidental”. Detalla també que “he dirigit moltes empreses i he practicat les habilitats de negociació durant molts anys. Havia iniciat 7 projectes de restauració, vaig treballar per a bancs d’inversió, vaig donar classes a universitats, vaig muntar una agència de cobraments, una empresa de vendes de mega iots i moltes empreses diferents, encara que igualment emocionants, al Regne Unit, EUA, UE i Rússia”.

Nega que tingui cap connexió amb alguna màfia russa, com s’ha publicat en alguns mitjans de comunicació. “No sóc una ‘connexió màfia’: sóc membre de l’IPA (Associació Internacional de Policia) per haver col·laborat estretament i ser membre de la policia fiscal de Rússia. He ajudat a investigar delictes financers greus”. Assegura que “sóc tant espanyol com català i rus” i acaba fent una petició als qui entren al web: “posa’t en contacte amb mi si vols donar-me suport i ajudar-me a difondre el meu missatge”. També hi demana donacions, que poden anar des dels 5 fins els 5.400 euros.

L’apartat ‘Press about me’ conté 140 pàgines amb articles publicats als mitjans de comunicació sobre la seva vinculació amb Alay, les presumptes relacions amb espies i serveis d’espionatge russos i la seva suposada mediació per aconseguir el suport del Kremlin a la independència de Catalunya. El portal també inclou l’entrevista que li va fer Cris Puig al programa FAQS de TV3 el passat 4 de setembre i dos vídeos –un en català i l’altre, en castellà- en què amenaça amb prendre “totes les mesures legals que estiguin al meu abast contra qualsevol intent d’intoxicació i acusacions falses contra la meva imatge”.

Exit mobile version