Alexander Dmitrenko obre un web contra la russofòbia i per defensar-se de les acusacions de ser un espia

L’empresari que va acompanyar Josep Lluís Alay, el 2020, a Moscou per buscar suport a la independència explica al nou portal que és membre de la policia fiscal russa

Alexander Dmitrenko, al portal del web que va crear l'1 de novembre

Alexander Dmitrenko, l’empresari que va acompanyar el cap de l’oficina de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, a Rússia per recavar suport a la independència de Catalunya, ha obert un portal a Internet amb el qual vol lluitar contra la russofòbia i defensar-se de les acusacions de ser un espia rus. L’1 de novembre, la seva empresa Nave Magna Ltd, amb seu a Londres, va registrar l’adreça alexanderdmitrenko.com. Es tracta d’un portal senzill, presidit per una gran foto de Dmitrenko i dissenyat amb uns colors que recorden la bandera de Rússia.

Al portal, l’acompanyant en el seu periple rus es presenta dient “Hola, sóc Alexander Dmitrenko, sóc de concepcions polítiques centristes i tinc una estratègia social activa. Vull que entengueu que hi ha un problema important amb el tema que més m’importa socialment ara mateix. Aquest tema és la #rusofòbia”. Explica que dirigeix l’associació RussCat i que “sento la necessitat d’expressar les meves preocupacions pel que fa a la situació actual amb la #rusofòbia al món occidental”. Detalla també que “he dirigit moltes empreses i he practicat les habilitats de negociació durant molts anys. Havia iniciat 7 projectes de restauració, vaig treballar per a bancs d’inversió, vaig donar classes a universitats, vaig muntar una agència de cobraments, una empresa de vendes de mega iots i moltes empreses diferents, encara que igualment emocionants, al Regne Unit, EUA, UE i Rússia”.

Nega que tingui cap connexió amb alguna màfia russa, com s’ha publicat en alguns mitjans de comunicació. “No sóc una ‘connexió màfia’: sóc membre de l’IPA (Associació Internacional de Policia) per haver col·laborat estretament i ser membre de la policia fiscal de Rússia. He ajudat a investigar delictes financers greus”. Assegura que “sóc tant espanyol com català i rus” i acaba fent una petició als qui entren al web: “posa’t en contacte amb mi si vols donar-me suport i ajudar-me a difondre el meu missatge”. També hi demana donacions, que poden anar des dels 5 fins els 5.400 euros.

L’apartat ‘Press about me’ conté 140 pàgines amb articles publicats als mitjans de comunicació sobre la seva vinculació amb Alay, les presumptes relacions amb espies i serveis d’espionatge russos i la seva suposada mediació per aconseguir el suport del Kremlin a la independència de Catalunya. El portal també inclou l’entrevista que li va fer Cris Puig al programa FAQS de TV3 el passat 4 de setembre i dos vídeos –un en català i l’altre, en castellà- en què amenaça amb prendre “totes les mesures legals que estiguin al meu abast contra qualsevol intent d’intoxicació i acusacions falses contra la meva imatge”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.