Site icon El Triangle

Vaga indefinida dels treballadors del 061 contra Ferrovial

Treballadores del servei telefònic del 061

Els treballadors del servei d’atenció telefònica del 061 han començat una vaga indefinida convocada pels sindicats UGT, CGT i USOC, després que les reunions de mediació hagin acabat sense cap acord entre el comitè i Ferrovial, l’empresa externa que els contracta. Els empleats reclamen la millora de les seves condicions laborals i que es compleixi el pacte entre ERC i la CUP d’internalitzar el 061, però la conselleria de Salut està en mans de JxCat i ha decidit mantenir els contractes de Ferrovial.

Segons han denunciat els sindicats convocants, “ni el Departament de Salut ni el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) s’han implicat per donar una resposta a les nostres reivindicacions. De fet, la part social havíem demanat a l’anterior reunió que el SEM, com a màxim implicat en el conflicte, formés part de la negociació, però el SEM no ha estat a la taula de negociació”. A més, Ferrovial “ha denegat totes les peticions de vacances pendents de resposta”.

Els sindicats, doncs, han decidit mantenir la vaga indefinida com a resposta “als continus incompliments pel que fa a salari, jornada laboral, contractació i conciliació”, amb l’objectiu de denunciar “la precarització sistemàtica de les condicions laborals de la plantilla com a conseqüència de l’externalització del servei a l’adjudicatària Ferrovial”. Mentre duri l’aturada, la Generalitat ha decretat uns serveis mínims del 85%.

Els treballadors demanen que es redueixi el nombre total d’hores anuals de la jornada completa; que es treballi amb un calendari anual; que es limitin els dies seguits treballats; una “paga covid” -com la que han rebut els empleats del SEM- per la feina que han fet durant la pandèmia; la reducció de “l’alta eventualitat”; i la millora salarial, concretament, que es retribueixi a la plantilla segons el conveni del SEM.

Exit mobile version