Site icon El Triangle

La Generalitat no renovarà el concert dels col·legis que segreguin a l’alumnat per gènere

El conseller d'Educació, Josep González Cambray

Els col·legis que segreguen per gènere al seu alumnat deixaran de rebre fons públics. Era una demanda històrica i la Generalitat s’ha decidit a atendre-la. El conseller de Educació, Josep González Cambray, ha anunciat avui que el seu departament no renovarà els concerts dels centres educatius que mantenen aquesta política i ho ha fet de manera contundent: “En el segle XXI no pot haver-hi cap escola amb finançament públic que continuï separant a nens i nenes”.

El conseller ha explicat que el Govern compta amb el paraigua jurídic tant de la llei catalana d’educació com de la LOMLOE, la nova llei estatal, que contemplen que “per a afavorir la igualtat efectiva entre homes i dones, els centres sostinguts totalment o parcialment amb fons públics desenvoluparan la coeducació en totes les etapes i no separaran a l’alumnat pel seu gènere”.

El ple del Parlament ja va aprovar, en el marc del debat de política general, una resolució a favor de suprimir el concert educatiu a les escoles que segreguen. Vox, el PP i Ciutadans van votar en contra.

La decisió, informa El Periódico, afectarà onze centres educatius, en la seva majoria institucions religioses de caràcter conservador, sobretot de l’òrbita de l’Opus Dei:

Exit mobile version