La Generalitat no renovarà el concert dels col·legis que segreguin a l’alumnat per gènere

El conseller de Educació, Josep González Cambray, ha asseverat que “en el segle XXI” aquestes escoles “no poden tenir finançament públic”

El conseller d'Educació, Josep González Cambray

Els col·legis que segreguen per gènere al seu alumnat deixaran de rebre fons públics. Era una demanda històrica i la Generalitat s’ha decidit a atendre-la. El conseller de Educació, Josep González Cambray, ha anunciat avui que el seu departament no renovarà els concerts dels centres educatius que mantenen aquesta política i ho ha fet de manera contundent: “En el segle XXI no pot haver-hi cap escola amb finançament públic que continuï separant a nens i nenes”.

El conseller ha explicat que el Govern compta amb el paraigua jurídic tant de la llei catalana d’educació com de la LOMLOE, la nova llei estatal, que contemplen que “per a afavorir la igualtat efectiva entre homes i dones, els centres sostinguts totalment o parcialment amb fons públics desenvoluparan la coeducació en totes les etapes i no separaran a l’alumnat pel seu gènere”.

El ple del Parlament ja va aprovar, en el marc del debat de política general, una resolució a favor de suprimir el concert educatiu a les escoles que segreguen. Vox, el PP i Ciutadans van votar en contra.

La decisió, informa El Periódico, afectarà onze centres educatius, en la seva majoria institucions religioses de caràcter conservador, sobretot de l’òrbita de l’Opus Dei:

 • Col·legi Canigó (Barcelona)
 • Col·legi Bell-lloc (Girona)
 • Institució Les Alzines (Girona)
 • Col·legi Pineda (L’Hospitalet de Llobregat)
 • Col·legi Xaloc (L’Hospitalet de Llobregat)
 • Institució Lleida (Lleida y Alpicat)
 • Escola Campjoliu (L’Arboç)
 • Institució Tarragona (Reus)
 • Institució La Vall (Bellaterra)
 • Institució La Farga (Sant Cugat del Vallès)
 • Viaró Global School (Sant Cugat del Vallès)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides