Site icon El Triangle

Trapero va visitar el Suprem, l’Audiència Nacional i la Zarzuela el juliol

Josep Lluís Trapero, major dels Mossos d'Esquadra (CCMA)

El Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, va desplaçar-se a Madrid el passat 15 de juliol, segons ha avançat La Razón, i va mantenir diverses reunions al Tribunal Suprem, a l’Audiència Nacional i al Palau de la Zarzuela. L’objecte d’aquestes reunions, però, no es coneix, i tampoc ha transcendit cap informació respecte als interlocutors.

Les trobades, segons ha publicat NacióDigital, es van dur a terme sense el coneixement del Departament d’Interior, encapçalat pel conseller Joan Ignasi Elena, un fet que podria tensar les relacions entre el Major dels Mossos i el sector independentista. Tant el Suprem com l’Audiència Nacional van condemnar els líders del procés, i la Zarzuela és la residència dels reis Felip VI i Letícia.

Trapero també va ser investigat pel paper que van tenir els Mossos l’1-O, i va ser destituït com a Major després que el Govern de Mariano Rajoy apliqués l’article 155 a Catalunya. El 21 d’octubre del 2020, però, l’Audiència Nacional va notificar la seva absolució, i no va ser condemnat ni pel delicte de sedició -pel qual la Fiscalia demanava 10 anys de presó- ni pel paper dels Mossos en el registre de la Conselleria d’Economia, el 20 i 21 de setembre del 2017, que plantejava el Ministeri Públic.

El passat mes de novembre, quan el conseller d’Interior era Miquel Sàmper, Trapero va ser restituït com a Major dels Mossos, però va perdre el suport de molts independentistes per les crítiques que, durant el judici, havia fet sobre el procés i el pla del Govern de Carles Puigdemont. La seva presència en actes institucionals amb representants espanyols, com la visita el rei Felip VI a la fàbrica SEAT i la presa de possessió del nou general de la Guàrdia Civil a Catalunya, l’han portat encara més hostilitat per part de l’independentisme, i la situació podria accentuar-se amb el coneixement de les seves reunions a Madrid.

Exit mobile version