Site icon El Triangle

Un incendi a la Terra Ata crema 75 hectàrees i fa evacuar un càmping

Els Bombers treballen en un incendi forestal que s’ha declarat aquest dijous al migdia a la Pobla de Massaluca, a la Terra Alta. El foc afecta una superfície provisional aproximada de 75 hectàrees, pràcticament totes a l’espai natural protegit dels Tossals d’Almatret i Riba-Roja. Es tracta d’una zona de difícil accés.

En aquests moments, hi ha 51 dotacions terrestres, dotze aèries i un hidroavió de gran capacitat, enviat pel ministeri per a la Transició Ecològica.

L’incendi ha obligat a evacuar el càmping Port Massaluca. Una trentena de persones que hi estaven allotjades les han traslladat al poliesportiu del municipi de Faió, a la comarca del Baix Aragó-Casp. També s’han evacuat uns turistes del mirador de Faió i cinc persones han marxat d’una explotació agrícola pròxima.

S’han tallat els accessos a la zona i les carreteres TV-7231 i la TV-7411.

El foc, el més important ara com ara a Catalunya en el primer dia de l’onada de calor, ha començat passades les dues de la tarda a la carretera a la TV-7231, prop de l’estació de tren, i avança cap a l’Aragó. Es tracta d’una zona de vegetació forestal molt propera al riu Ebre i el Matarranya.

Els esforços dels Bombers se centren a intentar que el foc no salti el riu i a establir un eix de confinament al llarg de la carretera T-7231.

Exit mobile version