Site icon El Triangle

ERC planteja millorar l’aeroport del Prat sense ampliar la tercera pista

Marta Vilalta

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, planteja ara millorar l’Aeroport del Prat sense ampliar la tercera pista, i ha demanat a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, que “no expliqui contes de fades” assegurant que es compensarà l’afectació a l’entorn amb més àrees protegides.

“Per començar a parlar de compensacions actuals, en el cas que s’allargués la tercera pista i s’afectés a La Ricarda”, s’hauria de parlar de les compensacions no executades de l’anterior ampliació de l’aeroport, ha retret Vilalta a la també exalcaldessa de Gavà en una entrevista d’Europa Press.

Vilalta ha destacat que el que defensa ERC és que arribi la inversió de prop de 1.700 milions i que es decideixi des de Catalunya el projecte -que no té per què implicar allargar la tercera pista, segons ella-, a través de la taula tècnica impulsada pel Govern de Pere Aragonès, amb la participació d’agents socials, econòmics, territorials i institucionals.

“Aquest és l’acord. L’acord no és per ampliar la tercera pista, l’acord és per poder invertir aquests diners, i decidir des d’aquí com invertir-ho. I aquesta inversió no necessàriament ha de passar per l’ampliació d’aquesta tercera pista”, sinó que s’han d’estudiar alternatives que no trinxin ni aixafin el territori, ha dit.

Exit mobile version