Site icon El Triangle

El preu de la llum marca un nou rècord per segon dia consecutiu

Torres elèctriques

Torres elèctriques

El preu de la llum segueix disparat i, en només 24 hores, ha tornat a marcat un nou rècord històric. Si aquest dilluns el cost mitjà de l’electricitat al mercat majorista era de 106,74 euros, avui dimarts el preu ha incrementat cinc euros més, situant-se en 111,88 euros el megawatt hora (MWh).

Segons les dades publicades per l’Operador del Mercat Ibèric de l’Electricitat (OMIE), el cost estarà per sobre dels 100 euros tot el dia, i arribarà al seu màxim entre les vuit i les deu de la nit, amb 120 euros per MWh. El mínim, de 102,02 euros per MWh, s’assolirà entre les quatre i les cinc de la tarda.

Si comparem les xifres amb l’any anterior, el preu mitjà de la llum s’ha incrementat un 188%: l’11 d’agost del 2020, l’electricitat va costar 38,88 euros per MWh. Des d’aquest juliol, el preu manté una tendència a l’alça i, de fet, el darrer mes va tancar amb una mitjana de 92,42 euros per MWh. Des que va començar l’agost, ja s’han batut cinc màxims històrics i entre les causes es troben l’encariment del gas als mercats internacionals i l’increment dels preus d’emissió de CO2.

Exit mobile version