Site icon El Triangle

Què tenen en comú l”exdircom’ de la Generalitat i Lola Flores?

Jaume Clotet

Jaume Clotet

Les fiances que el Tribunal de Comptes ha imposat als líders del procés independentista han generat una controvèrsia sobre si la Generalitat hauria d’avalar-los o no. Al marge del fons de 10 milions d’euros anunciat pel govern català, el qual permetria a ex-alts càrrecs catalans fer front als 5,4 milions que l’organisme els reclama, la caixa de solidaritat -gestionada inicialment per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural– és una altra alternativa per ajudar els acusats a fer front al pagament.

Precisament, l’exdirector de comunicació de la Generalitat Jaume Clotet ha mostrat el seu suport a la iniciativa solidària i ha animat als catalans a participar-hi amb un tuit que recorda un popular frase de la cantant Lola Flores. La Faraona va demanar públicament a cada espanyol “una pesseta” per pagar la multa que Hisenda li va imposar després que entre el 1982 i el 1985 ni ella ni el seu marit presentessin la declaració de la renda.

Clotet, amb una fórmula similar a la de Lola Flores, ha encoratjat els catalans a ajudar els acusats a pagar la fiança: “Si cada català posem 1 euro a la caixa de solidaritat es cobriran les fiances injustes del Tribunal de Cuentas. Jo ara n’acabo de posar 100 i animo tothom (que pugui) a fer-hi una aportació. Ells se la van jugar per nosaltres i ara ens toca jugar per ells”.

El que va ser dircom de la Generalitat entre els anys 2016 i 2021, disposa actualment d’un càrrec a la Diputació de Barcelona. Clotet va ser nomenat el passat mes de juny assessor tècnic de l’Àrea de Cultura, una feina per la qual cobrarà 76.790 euros anuals.

Exit mobile version