Site icon El Triangle

Mireia Vidal revela que Junqueras va destituir-la després de les seves advertències sobre Afers Exteriors

Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

La interventora de la Generalitat entre el 2011 i el 2016, Mireia Vidal, ha assegurat en una entrevista a El Mundo que Oriol Junqueras va destituir-la després que ella advertís a la Generalitat sobre els problemes que podria comportar la creació de la conselleria d’Afers Exteriors. Vidal ha defensat la seva tasca com a interventora i ha lamentat la seva imputació per part de Tribunal de Comptes, qui li reclama 3,1 milions d’euros per les despeses del Diplocat.

“Vaig complir amb les normes i les vaig aplicar rigorosament fins que em van cessar”, ha assegurat, argumentant que ella no era l’encarregada de prendre les decisions i que es limitava a qüestions tècniques.

L’exinterventora ha explicat que el Tribunal Constitucional va alertar al Govern català sobre la creació de la conselleria, i que ella va traslladar les advertències a l’Executiu: “El Constitucional ens imposava un criteri molt clar a seguir. No podíem acceptar la nòmina sencera de la nova conselleria sense diferenciar qui complia accions de representació d’Afers Exteriors. Jo vaig fer l’advertència i el Govern de la Generalitat va manifestar que eren actuacions d’acció exterior dins de l’Estatut d’Autonomia”.

Després d’això, segons ha afirmat Vidal, el llavors vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, va decidir destituir-la. “M’ho vaig trobar en el Diari Oficial de la Generalitat, vaig perdre el complement de destinació i vaig perdre fins i tot el meu càrrec anterior de sotsdirectora general”, ha lamentat.

La imputació de Mireia Vidal pel Tribunal de Comptes preocupa a l’exinterventora, tal com ha reconegut a l’entrevista, ja que assegura que no disposa dels diners que li reclama. “No sé què passarà amb la meva nòmina, tinc ansietat i no puc dormir sense saber si podré pagar la hipoteca ni com mantenir al meu fill”, ha explicat, demanant al tribunal que faci una revisió “objectiva” sobre la presumpta malversació de fons públics, sense cap “qüestionament genèric”. “Vull que se m’indiquin les referències normatives concretes que suposadament he incomplert”, ha expressat amb contundència Vidal.

Exit mobile version