Mireia Vidal revela que Junqueras va destituir-la després de les seves advertències sobre Afers Exteriors

L'exinterventora de la Generalitat és una de les implicades a qui el Tribunal de Comptes reclama 3,1 milions d'euros per les despeses del Diplocat

Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

L'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras

La interventora de la Generalitat entre el 2011 i el 2016, Mireia Vidal, ha assegurat en una entrevista a El Mundo que Oriol Junqueras va destituir-la després que ella advertís a la Generalitat sobre els problemes que podria comportar la creació de la conselleria d’Afers Exteriors. Vidal ha defensat la seva tasca com a interventora i ha lamentat la seva imputació per part de Tribunal de Comptes, qui li reclama 3,1 milions d’euros per les despeses del Diplocat.

“Vaig complir amb les normes i les vaig aplicar rigorosament fins que em van cessar”, ha assegurat, argumentant que ella no era l’encarregada de prendre les decisions i que es limitava a qüestions tècniques.

L’exinterventora ha explicat que el Tribunal Constitucional va alertar al Govern català sobre la creació de la conselleria, i que ella va traslladar les advertències a l’Executiu: “El Constitucional ens imposava un criteri molt clar a seguir. No podíem acceptar la nòmina sencera de la nova conselleria sense diferenciar qui complia accions de representació d’Afers Exteriors. Jo vaig fer l’advertència i el Govern de la Generalitat va manifestar que eren actuacions d’acció exterior dins de l’Estatut d’Autonomia”.

Després d’això, segons ha afirmat Vidal, el llavors vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, va decidir destituir-la. “M’ho vaig trobar en el Diari Oficial de la Generalitat, vaig perdre el complement de destinació i vaig perdre fins i tot el meu càrrec anterior de sotsdirectora general”, ha lamentat.

La imputació de Mireia Vidal pel Tribunal de Comptes preocupa a l’exinterventora, tal com ha reconegut a l’entrevista, ja que assegura que no disposa dels diners que li reclama. “No sé què passarà amb la meva nòmina, tinc ansietat i no puc dormir sense saber si podré pagar la hipoteca ni com mantenir al meu fill”, ha explicat, demanant al tribunal que faci una revisió “objectiva” sobre la presumpta malversació de fons públics, sense cap “qüestionament genèric”. “Vull que se m’indiquin les referències normatives concretes que suposadament he incomplert”, ha expressat amb contundència Vidal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.