Site icon El Triangle

Mas-Colell no vol esperar l’amnistia i la taula de diàleg per respondre al Tribunal de Comptes

Andreu Mas-Colell

Andreu Mas-Colell

L’exconseller d’Economia durant la legislatura d’Artur Mas, Andreu Mas-Colell, un dels 40 excàrrecs de la Generalitat a qui el Tribunal de Comptes reclama 2,8 milions d’euros per la promoció i l’acció exterior del procés independentista entre el 2011 i el 2017, s’ha mostrat contrari a esperar a l’amnistia que demana el president del govern català, Pere Aragonès, pels implicats. A parer seu, tal com ha expressat en una entrevista a RAC1, “embolicar-se amb l’amnistia dóna sensació de debilitat”.

Mas-Colell també ha demanat al govern de la Generalitat que no inclogui la causa del Tribunal de Comptes a la taula de negociació amb la Moncloa. Considera que, com els acusats disposen només de quinze dies per ingressar les fiances -que sumen un total de 5,4 milions d’euros- la millor solució és l’adopció “d’acords ràpids i tècnics”.

“El procés del diàleg és molt important a mitjà i llarg termini, però el tema del Tribunal de Comptes no és per la taula de diàleg. La dreta enquistada en els aparells de l’Estat i l’aznarisme s’han d’acostumar al fet que les seves llances no punxin, i per això no calen grans declaracions d’amnistia sinó acords ràpids”, ha comentat l’exconseller d’Economia.

Mas-Colell confia que el govern central i el de la Generalitat arribin a un acord “per neutralitzar els efectes del Tribunal de Comptes” i, a diferència del que proposa Aragonès, aposta per la via dels avals i dels crèdits bancaris per assegurar les fiances i “parar el primer cop”, en referència als embargaments.

L’exconseller ha qualificat de “venjança” la causa del tribunal i ha assegurat que mai va rebre cap avís sobre la il·legalitat de les despeses del Departament d’Acció Exterior. “Se’ns aplica un concepte de justícia pervers: si l’1 d’octubre no hagués succeït, ara els fets que van passar entre el 2011 i el 2015 es veurien diferent. Això no és justícia. La justícia ha de funcionar amb independència del que pugui passar després. Això és venjança política i res més”, ha sentenciat Mas-Colell, que no descarta portar la causa davant de la justicia europea.

Exit mobile version