Site icon El Triangle

Jordi Puigneró serà el nou vicepresident i es converteix en l’home fort de Junts al Govern

Jordi Puignero

Jordi Puignero

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, serà el nou vicepresident del govern encapçalat per Pere Aragonès. Puigneró, de Junts, continuarà sent conseller de la mateixa àrea, però hi afegirà les d’Infraestructures i d’Agenda Urbana, a més de la vicepresidència. Pel que fa a l’àrea d’Administració Pública passa al departament de Presidència, en mans d’ERC.

Puigneró se’l considera un polític molt pròxim a Carles Puigdemont i des de la vicepresidència serà la persona clau de Junts dins del govern. Era un lloc que s’havia donat pràcticament per segur que ocuparia Elsa Artadi, però finalment va declinar i va preferir quedar-se a l’Ajuntament de Barcelona.

Poc abans s’ha fet públic el nom d’una de les noves conselleres: Tània Verge, que s’encarregarà de la nova conselleria de Feminismes i Igualtat, una àrea sota la responsabilitat d’ERC.

Així, es van completant la llista de consellers que acompanyaran a Aragonès en l’executiu. Pel que fa a Esquerra, a part de Verge, es dona per fet que la número dos a les llistes i de confiança del president, Laura Vilagrà, ocuparà la Conselleria de Presidència. Ja està confirmat que Joan Ignasi Elena, que va ser coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum i portaveu de les defenses dels exconsellers d’Esquerra al judici del procés, s’ocuparà d’Interior, que ara passa a mans dels republicans. L’expresident del Parlament Roger Torrent també serà conseller, probablement amb la cartera d’Empresa i Treball. Es dona gairebé per fet que Josep Gonzàlez-Cambray anirà a Educació. I Teresa Jordà podria repetir amb Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació.

Pel que fa a Junts, a part de Puigneró, hi ha confirmats tres independents: Josep Maria Argimon, a la conselleria de Salut; Jaume Giró, periodista i exdirector de la Fundació La Caixa, a la conselleria d’Economia, i Victòria Alsina, exdelegada del govern als Estats Units, com a titular del departament d’Acció Exterior i Transparència.

D’altra banda, Damià Calvet s’acomiadava avui de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, que queda reformulada sota el paraigua de Polítiques Digitals, Infraestructures i Agenda Urbana, que assumeix Puigneró. Calvet ja ha comunicat al seu entorn que no repetirà en el càrrec, malgrat la seva voluntat de mantenir-se en aquesta responsabilitat. Un dels destins que podria assumir Calvet és la presidència del Port de Barcelona, ara en mans de Mercè Conesa.

Exit mobile version