Site icon El Triangle

Pressió dels hotelers de Barcelona després de perdre 2.100 milions

Sense títol

Sense títol

El Gremi d’Hotels de Barcelona pressiona les administracions per recuperar com més aviat millor l’activitat turística a la ciutat. L’associació xifra en 2.100 milions d’euros els diners que el sector ha deixat de facturar des de l’inici de la pandèmia, l’equivalent al 95% de la facturació anual. “Avui, en condicions normals, hauríem de tenir 60.000 persones dormint a la ciutat i en tindrem 2.100”, ha assegurat el president del gremi, Jordi Mestre, en roda de premsa aquest dimecres.

Segons el gremi el 70% dels hotels de la ciutat estan tancats. Entre els que estan oberts, l’ocupació és baixa i ofereixen places rebaixades de preu entre un 50% i un 60%. Pel que fa als treballadors, el 90% estan en ERTO i Mestre ha vaticinat que en molts casos aquestes situacions acabaran en ERO.

Amb tot, el gremi ha assegurat que no preveu el tancament d’establiments a causa de la caiguda d’ingressos i Mestre ha dit que el negoci és “rendible a llarg termini”. El president del gremi ha reclamat una vacunació “ràpida i estesa a tota la població”. També que es promocioni Barcelona com a destinació segura i que es creï un passaport sanitari que permeti a la població europea viatjar a Barcelona “amb plenes garanties”.

Mestre també ha destacat la importància de la celebració del Mobile World Congress, del 28 de juny a l’1 de juliol i ha reclamat reactivar el turisme de fires i congressos. El president del gremi ha insistit que el sector hoteler representa el 5% del PIB de la ciutat i genera entre 30.000 i 35.000 llocs de treball.

Exit mobile version