Pressió dels hotelers de Barcelona després de perdre 2.100 milions

Segons el gremi, el 70% dels hotels de la ciutat estan tancats i reclamen poder rebre turistes per reobrir

Sense títol
Sense títol

El Gremi d’Hotels de Barcelona pressiona les administracions per recuperar com més aviat millor l’activitat turística a la ciutat. L’associació xifra en 2.100 milions d’euros els diners que el sector ha deixat de facturar des de l’inici de la pandèmia, l’equivalent al 95% de la facturació anual. “Avui, en condicions normals, hauríem de tenir 60.000 persones dormint a la ciutat i en tindrem 2.100”, ha assegurat el president del gremi, Jordi Mestre, en roda de premsa aquest dimecres.

Segons el gremi el 70% dels hotels de la ciutat estan tancats. Entre els que estan oberts, l’ocupació és baixa i ofereixen places rebaixades de preu entre un 50% i un 60%. Pel que fa als treballadors, el 90% estan en ERTO i Mestre ha vaticinat que en molts casos aquestes situacions acabaran en ERO.

Amb tot, el gremi ha assegurat que no preveu el tancament d’establiments a causa de la caiguda d’ingressos i Mestre ha dit que el negoci és “rendible a llarg termini”. El president del gremi ha reclamat una vacunació “ràpida i estesa a tota la població”. També que es promocioni Barcelona com a destinació segura i que es creï un passaport sanitari que permeti a la població europea viatjar a Barcelona “amb plenes garanties”.

Mestre també ha destacat la importància de la celebració del Mobile World Congress, del 28 de juny a l’1 de juliol i ha reclamat reactivar el turisme de fires i congressos. El president del gremi ha insistit que el sector hoteler representa el 5% del PIB de la ciutat i genera entre 30.000 i 35.000 llocs de treball.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides