Site icon El Triangle

Els taxistes posaran “potes enlaire” Barcelona per la tornada d’Uber

Taxis de Barcelona

Taxis de Barcelona

La plataforma Uber ja pot oferir servei de taxi a Barcelona després que l’empresa hagi complimentat els requisits tècnics davant l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) per operar amb la tarifa 3 (preu tancat). Així i tot, l’IMET manté un expedient informatiu obert per aquesta qüestió a Uber i està analitzant altres documents per acreditar les seves obligacions fiscals, laborals i en matèria de protecció de dades.

L’associació de taxistes Élite Taxi ha deixat clar que la companyia continua sent “non grata” a Barcelona i avança que treballa per tornar a manifestar-se als carrers i “posar-ho tot potes enlaire fins que es compleixi la llei”, ja que també acusa Cabify per incomplir el reglament per a les VTC.

Uber va tornar a Barcelona a mitjans de març però com a servei de taxi i no com a VTC, que va deixar d’oferir a principis del 2019 quan va entrar en vigor el decret de la Generalitat que obligava a una precontractació del servei, entre altres requisits.

Élite Taxi ha informat que seguiran fent “treball de pedagogia” entre els taxistes perquè no s’uneixin a Uber i que exigiran la identificació externa d’aquells que acceptin treballar amb la multinacional. L’associació alerta, però, que podrien prendre represàlies contra ells “per no tenir principis morals amb els seus companys”.

Exit mobile version