Els taxistes posaran “potes enlaire” Barcelona per la tornada d’Uber

La plataforma rep l'autorització per operar a la capital catalana com a empresa de mediació entre taxistes i usuaris

taxi
taxi

La plataforma Uber ja pot oferir servei de taxi a Barcelona després que l’empresa hagi complimentat els requisits tècnics davant l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) per operar amb la tarifa 3 (preu tancat). Així i tot, l’IMET manté un expedient informatiu obert per aquesta qüestió a Uber i està analitzant altres documents per acreditar les seves obligacions fiscals, laborals i en matèria de protecció de dades.

L’associació de taxistes Élite Taxi ha deixat clar que la companyia continua sent “non grata” a Barcelona i avança que treballa per tornar a manifestar-se als carrers i “posar-ho tot potes enlaire fins que es compleixi la llei”, ja que també acusa Cabify per incomplir el reglament per a les VTC.

Uber va tornar a Barcelona a mitjans de març però com a servei de taxi i no com a VTC, que va deixar d’oferir a principis del 2019 quan va entrar en vigor el decret de la Generalitat que obligava a una precontractació del servei, entre altres requisits.

Élite Taxi ha informat que seguiran fent “treball de pedagogia” entre els taxistes perquè no s’uneixin a Uber i que exigiran la identificació externa d’aquells que acceptin treballar amb la multinacional. L’associació alerta, però, que podrien prendre represàlies contra ells “per no tenir principis morals amb els seus companys”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.