Site icon El Triangle

Sánchez es burla del ‘DNI català’: “No serveix, però costa nou euros”

Pedro Sánchez

Pedro Sánchez

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha negat que una Catalunya independent hagués gestionat millor la crisi sanitària i ha acusat JxCat de fer només política “simbòlica”. Ha citat com a exemple el “DNI català” –en referència a la Identitat Digital Republicana– que impulsa l’expresident Carles Puigdemont, “que no serveix per a cap tràmit, però que costa 9 euros”.

Segons Sánchez la pandèmia ha suposat “un salt qualitatiu en la integració de la Unió europea”, i una de les lliçons que se’n pot extreure és que els problemes globals necessiten “solucions globals”. “Espanya és el vector perquè Catalunya pugui desplegar totes les seves possibilitats”, ha dit, i els socialistes “creiem en una Espanya federal en una Europa federal”.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en el seu torn rèplica en resposta a la intervenció de la portaveu de JxCat, Míriam Nogueras, que ha acusat el president espanyol de “vendre fum” i li ha reclamat, entre altres, que actuï tal com li demana Pimec i no permeti que accedeixin als fons europeus les grans empreses que tenen deutes amb les pimes.

Exit mobile version