Sánchez es burla del ‘DNI català’: “No serveix, però costa nou euros”

El president espanyol nega que una Catalunya independent gestionés millor la crisi del coronavirus

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha negat que una Catalunya independent hagués gestionat millor la crisi sanitària i ha acusat JxCat de fer només política “simbòlica”. Ha citat com a exemple el “DNI català” –en referència a la Identitat Digital Republicana– que impulsa l’expresident Carles Puigdemont, “que no serveix per a cap tràmit, però que costa 9 euros”.

Segons Sánchez la pandèmia ha suposat “un salt qualitatiu en la integració de la Unió europea”, i una de les lliçons que se’n pot extreure és que els problemes globals necessiten “solucions globals”. “Espanya és el vector perquè Catalunya pugui desplegar totes les seves possibilitats”, ha dit, i els socialistes “creiem en una Espanya federal en una Europa federal”.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en el seu torn rèplica en resposta a la intervenció de la portaveu de JxCat, Míriam Nogueras, que ha acusat el president espanyol de “vendre fum” i li ha reclamat, entre altres, que actuï tal com li demana Pimec i no permeti que accedeixin als fons europeus les grans empreses que tenen deutes amb les pimes.

(Visited 144 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari