Site icon El Triangle

El jutge inicia els tràmits perquè el TSJC investigui De Dalmases

Francesc de Dalmases

Francesc de Dalmases

El titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, ha iniciat els tràmits perquè el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) investigui el diputat de Junts Francesc de Dalmases, a qui la Guàrdia Civil situa en una trama de desviament de subvencions públiques de la Diputació de Barcelona que s’havien de destinar a la cooperació.

Segons El Periódico, el Parlament de Catalunya va confirmar aquest 8 de març al jutge Aguirre que De Dalmases és diputat, condició per la qual és aforat i li correspon jutjar-lo al TSJC. Abans, però, el mateix instructor ha de remetre a aquest tribunal una exposició raonada dels indicis que assenyalen De Dalmases en el cas Volhov/Voloh, que arrenca el 2018 amb la detenció de l’expresident de la Diputació de Barcelona Salvador Esteve.

De Dalmases podria ser investigat com a dirigent de les fundacions CATmón i Igman, de l’òrbita convergent i perceptores de subvencions sota sospita en aquest afer per diverses presumptes irregularitats.

En total, CATmón i Igman van rebre 1,2 milions d’euros en subvencions de la Diputació entre els anys 2013 i 2016, que la Guàrdia Civil assenyala que es poden haver dedicat a accions polítiques, de comunicació, participatives i de projecció internacional del procés sobiranista.

Exit mobile version