El jutge inicia els tràmits perquè el TSJC investigui De Dalmases

La Guàrdia Civil situa el diputat de Junts en una trama de desviament de subvencions

Francesc de Dalmases
Francesc de Dalmases

El titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, ha iniciat els tràmits perquè el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) investigui el diputat de Junts Francesc de Dalmases, a qui la Guàrdia Civil situa en una trama de desviament de subvencions públiques de la Diputació de Barcelona que s’havien de destinar a la cooperació.

Segons El Periódico, el Parlament de Catalunya va confirmar aquest 8 de març al jutge Aguirre que De Dalmases és diputat, condició per la qual és aforat i li correspon jutjar-lo al TSJC. Abans, però, el mateix instructor ha de remetre a aquest tribunal una exposició raonada dels indicis que assenyalen De Dalmases en el cas Volhov/Voloh, que arrenca el 2018 amb la detenció de l’expresident de la Diputació de Barcelona Salvador Esteve.

De Dalmases podria ser investigat com a dirigent de les fundacions CATmón i Igman, de l’òrbita convergent i perceptores de subvencions sota sospita en aquest afer per diverses presumptes irregularitats.

En total, CATmón i Igman van rebre 1,2 milions d’euros en subvencions de la Diputació entre els anys 2013 i 2016, que la Guàrdia Civil assenyala que es poden haver dedicat a accions polítiques, de comunicació, participatives i de projecció internacional del procés sobiranista.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.