Site icon El Triangle

El PSC proposa ajornar el 14-F al març amb la tutela de la Moncloa

Salvador Illa amb Miquel Iceta

El PSC proposa a la taula de partits d’aquest divendres on s’ha de decidir si s’ajorna o no el 14-F, que les eleccions al Parlament de Catalunya se celebrin al març, i que la Moncloa garanteixi la seguretat sanitària de la jornada. Així ho ha avançat La Vanguardia.

El PSC espera que la seva proposta generi consens en una data més propera, ja que considera que posar les urnes al maig o al juny no és raonable, ja que les dades epidemiològiques es podrien complicar encara més.

El partit que presideix Miquel Iceta, amb el ministre Salvador Illa de candidat, espera rebre el suport dels altres partits durant la reunió de la taula de demà, que debatrà la viabilitat o no de celebrar les eleccions el 14-F.

A la reunió de demà, el Govern pretén escoltar les propostes dels partits i, si no hi ha consens, prendrà una decisió. El que està sobre la taula és l’ajornament, pendent de fixar la nova data per als comicis que estarà, en qualsevol cas, inclosa en el decret de suspensió que signi el vicepresident Pere Aragonès. De moment, tot apunta cap a un ajornament fins al mes de maig, fins i tot podria ser el juny.

Exit mobile version