Site icon El Triangle

El govern català prorroga les restriccions actuals fins el diumenge 24 de gener

El Procicat flexibilitza algunes mesures

L’empitjorament dels indicadors epidemiològics ha portat al govern català a prorrogar les restriccions actuals, que finalitzaven el diumenge 17, una setmana més, és a dir, fins el diumenge 24.

D’aquesta manera, a partir del proper dilluns es mantindrà el confinament municipal els set dies de la setmana, el confinament perimetral de Catalunya i el toc de queda de 22h a 6h.

També es torna a decretar que només  podran obrir els comerços de menys de 400 metres quadrats, tot i que durant els caps de setmana només podran fer-ho els comerços considerats essencials, com són les botigues d’alimentació i les farmàcies.

Altres de les mesures que es prorroguen són el tancament de centres comercials, la prohibició de les activitats extraescolars (tret de les de grups bombolla) i les d’oci, tot i que es permeten les activitats a l’aire lliure. En aquest punt, es permeten les activitats esportives a l’aire lliure i en grups de màxim 6 persones. No obstant això, s’obliga al tancament dels gimnasos.

Pel que fa a bars i restaurants, podran atendre amb un 30% de l’aforament de les 07.30h a les 09.30h i de les 13h a les 15.30h. Cinemes, museus, teatres, auditoris o sales d’exposicions, poden obrir amb un aforament del 50% (sense superar les 1.000 persones i sempre i quan sigui a l’exterior o en un espai ben ventilat).

D’altra banda, els actes religiosos es poden dur a terme si presenten un aforament del 30%, no superen les 1.000 persones i són a l’aire lliure o amb una ventilació òptima.

Exit mobile version