Site icon El Triangle

Junts tria candidat en un duel a primàries entre Borràs i Calvet

La votació de les primàries per escollir el presidenciable de JxCat per a les pròximes eleccions al Parlament s’ha posat en marxa aquest divendres a les 20 hores i s’allargarà fins a les 20 h de diumenge.

Durant aquests dos dies, 5.128 afiliats de Junts podran votar entre les dues candidatures que opten a aquesta responsabilitat: el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la portaveu al Congrés de JxCat, Laura Borràs. El tercer candidat, l’advocat Jordi Ferrés, va anunciar ahir que es retirava de la cursa i va demanar el vot per a Borràs.

La votació se celebrarà després de tretze dies d’intensa campanya d’actes per tot el territori, que ha inclòs cinc debats dels tres candidats a diferents vegueries. De fet, la campanya pot continuar al llarg del cap de setmana mentre estan en marxa les votacions i els dos candidats tenen previstes intervencions de petit format. El sistema de votació és totalment telemàtic. Els resultats es coneixeran diumenge a quarts de nou del vespre.

D’una banda Borràs, que ha posat l’accent en la implementació del mandat de l’1-O i, de l’altra Calvet, que ha subratllat la importància del bon govern del mentrestant. Un duel que no tanca la porta a què Carles Puigdemont, acabi optant a número u. Per ara, l’expresident de la Generalitat manté la incògnita i només ha avançat que, encara que no opti a la presidència de la Generalitat, serà a la llista i no renuncia a liderar el projecte, en la posició que sigui. En tot cas, ni Borràs ni Calvet discuteixen el lideratge de Puigdemont.

A part del suport in extremis de Ferrés, Borràs compta amb el suport de l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, i amb el d’Acció per la República, amb Ferran Marcarell o Aurora Madaula, entre altres. A última hora, el president de Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, s’afegia ahir als suports a la portaveu del partit a Madrid, postulant-se fins i tot a entrar en política.

D’altra banda, el titular de Territori, amb més bagatge polític i de partit compta amb l’aval de pes dels exconsellers empresonats Josep Rull, Jordi Turull i Quim Forn.

Exit mobile version