Site icon El Triangle

Una circular dels Mossos avisa del risc “a l’alça” d’atemptat terrorista a Catalunya

Mossos d'Esquadra

La direcció dels Mossos d’Esquadra ha avisat en una carta als agents del cos policial del risc “a l’alça" que hi hagi un atemptat terrorista a Catalunya arran de les accions terroristes que han tingut lloc a França i Viena les darreres setmanes. Per aquest motiu, remarquen la importància d’augmentar l’alerta, sobretot als llocs de "principal concurrència pública", i d’observar amb rigor les mesures d’autoprotecció.

Segons ha avançat Nació Digital, la circular recorda que el modus operandi més probable és un atac protagonitzat per una sola persona o un grup reduït d'autors, amb armes blanques o de foc o fent servir vehicles per provocar atropellaments. No descarta, a més, l'ús de dispositius explosius improvisats, especialment en accions amb armes de foc, que els autors podrien portar a sobre com cinturons o armilles explosives.

La missiva interna recalca que la cadena d’atacs dels darrers dies pot "pot provocar l'activació d'alguna persona radicalitzada o imprevisible" que resideixi a Catalunya, però la direcció dels Mossos considera que aquest és un escenari "poc probable". No obstant això, afirmen que, en cas de produir-se, generaria un impacte "elevat".

La carta indica que les darreres accions terroristes a Viena i França “contribueixen a generar una sensació d’inseguretat entre la ciutadania dels països europeus” i assegura, en aquest sentit, que comportarà una resposta de diversos països o del conjunt de la UE. Així mateix, recorden que a aquest “clima” s’hi sumen les tensions socials i econòmiques que ha provocat la crisi sanitària.  

La circular també adverteix que des d”actors” vinculats a l’extrema dreta es podrien intentar difondre missatges que criminalitzin a tots els musulmans i destaca el risc que els discursos radicals es “retroalimentin”.

 

Exit mobile version