Una circular dels Mossos avisa del risc “a l’alça” d’atemptat terrorista a Catalunya

La direcció del cos policial demana als agents que augmentin l’alerta als llocs de “principal concurrència pública”
Mossos d'Esquadra

La direcció dels Mossos d’Esquadra ha avisat en una carta als agents del cos policial del risc “a l’alça" que hi hagi un atemptat terrorista a Catalunya arran de les accions terroristes que han tingut lloc a França i Viena les darreres setmanes. Per aquest motiu, remarquen la importància d’augmentar l’alerta, sobretot als llocs de "principal concurrència pública", i d’observar amb rigor les mesures d’autoprotecció.

Segons ha avançat Nació Digital, la circular recorda que el modus operandi més probable és un atac protagonitzat per una sola persona o un grup reduït d'autors, amb armes blanques o de foc o fent servir vehicles per provocar atropellaments. No descarta, a més, l'ús de dispositius explosius improvisats, especialment en accions amb armes de foc, que els autors podrien portar a sobre com cinturons o armilles explosives.

La missiva interna recalca que la cadena d’atacs dels darrers dies pot "pot provocar l'activació d'alguna persona radicalitzada o imprevisible" que resideixi a Catalunya, però la direcció dels Mossos considera que aquest és un escenari "poc probable". No obstant això, afirmen que, en cas de produir-se, generaria un impacte "elevat".

La carta indica que les darreres accions terroristes a Viena i França “contribueixen a generar una sensació d’inseguretat entre la ciutadania dels països europeus” i assegura, en aquest sentit, que comportarà una resposta de diversos països o del conjunt de la UE. Així mateix, recorden que a aquest “clima” s’hi sumen les tensions socials i econòmiques que ha provocat la crisi sanitària.  

La circular també adverteix que des d”actors” vinculats a l’extrema dreta es podrien intentar difondre missatges que criminalitzin a tots els musulmans i destaca el risc que els discursos radicals es “retroalimentin”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides