Site icon El Triangle

Es desaccelera el risc de rebrot per covid-19 a Catalunya

Personal sanitari fent la prova de la covid 19

Cinquè dia consecutiu amb una baixada del risc de rebrot a Catalunya. El Departament de Salut ha comunicat aquest dijous que aquest paràmetre ha descendit 8 punts, ja que ha passat dels 747 punts d’ahir als 739 d’avui. Cal remarcar, tanmateix, que a partir dels 200 punts les xifres indiquen un risc molt alt que l’epidèmia es descontroli.

Al mateix temps, la velocitat de contagi ha baixat una centèsima i s’ha situat en 0,95. Fins fa pocs dies, la velocitat de reproducció del coronavirus es trobava per sobre de 1, fet que volia dir que, de mitjana, un positiu contagiava a més d’una persona.

Tot i el descens del risc de rebrot i de la velocitat de reproducció del virus, els centres hospitalaris catalans han sumat en les darreres vint-i-quatre hores 38 nous pacients. Els hospitals actualment tenen 2.770 persones contagiades de covid ingressades, de les quals 485 estan a les UCI (quatre menys que ahir).

D’altra banda, la conselleria ha notificat aquest dijous 5.024 nous positius de coronavirus i 66 defuncions. Des de l’inici de la pandèmia, Catalunya ha comptabilitzat un total de 285.233 persones contagiades i 14.378 morts.

Exit mobile version