Site icon El Triangle

Diferències entre PDECat i JxCat pel vot en la pròrroga de l’estat d’alarma

Ferran Bel amb Laura Borràs

Els quatre diputats del PDECat al Congrés votaran a favor de la pròrroga de l'estat d'alarma. La formació política ho va anunciar en una piulada a Twitter diumenge al vespre després que el govern espanyol aprovés la mesura que prèviament la Generalitat havia sol·licitat. "Els diputats del PDeCAT al Congrés donaran suport a la pròrroga de l'estat d'alarma", avança el partit, a l'espera que s'aclareixi el sentit del vot dels quatre diputats de JxCat.

En un fil a la xarxa social, el PDeCAT també demana al Govern que reconsideri les mesures a bars i restaurants i defensa que el servei a domicili ha de poder treballar més enllà de les 22 h.

El PNB també ha avançat que votarà a favor de la pròrroga de sis mesos. D'aquesta manera, i si el president Pedro Sánchez aconsegueix el suport dels 10 aforats de Ciutadans, tindria ja 175 vots: els 120 del PSOE, els 35 de Podem, els del partit taronja, sis dels bascos i quatre dels catalans.

Per la seva banda, des de Junts encara no especifiquen el seu vot, encara que la seva vicepresidenta i portaveu, Elsa Artadi, ja ha avançat que veuen el pla anunciat ahir pel president de Govern, Pedro Sánchez, com "decebedor, insuficient i que no dota dels instruments necessaris a la Generalitat per prendre mesures i accions concretes a Catalunya".

Junts "no veu cap cogovernança, sinó una nova recentralització". "Ens imposen aprovar un decret llei a la carrera i per a sis mesos, és una mesura extraordinària i no la podem normalitzar sense cap control parlamentari", ha argumentat Artadi.
 

Exit mobile version