Diferències entre PDECat i JxCat pel vot en la pròrroga de l’estat d’alarma

Els quatre diputats del partit hereu de CDC li donaran suport amb independència del que facin els de Junts
Ferran Bel amb Laura Borràs

Els quatre diputats del PDECat al Congrés votaran a favor de la pròrroga de l'estat d'alarma. La formació política ho va anunciar en una piulada a Twitter diumenge al vespre després que el govern espanyol aprovés la mesura que prèviament la Generalitat havia sol·licitat. "Els diputats del PDeCAT al Congrés donaran suport a la pròrroga de l'estat d'alarma", avança el partit, a l'espera que s'aclareixi el sentit del vot dels quatre diputats de JxCat.

En un fil a la xarxa social, el PDeCAT també demana al Govern que reconsideri les mesures a bars i restaurants i defensa que el servei a domicili ha de poder treballar més enllà de les 22 h.

El PNB també ha avançat que votarà a favor de la pròrroga de sis mesos. D'aquesta manera, i si el president Pedro Sánchez aconsegueix el suport dels 10 aforats de Ciutadans, tindria ja 175 vots: els 120 del PSOE, els 35 de Podem, els del partit taronja, sis dels bascos i quatre dels catalans.

Per la seva banda, des de Junts encara no especifiquen el seu vot, encara que la seva vicepresidenta i portaveu, Elsa Artadi, ja ha avançat que veuen el pla anunciat ahir pel president de Govern, Pedro Sánchez, com "decebedor, insuficient i que no dota dels instruments necessaris a la Generalitat per prendre mesures i accions concretes a Catalunya".

Junts "no veu cap cogovernança, sinó una nova recentralització". "Ens imposen aprovar un decret llei a la carrera i per a sis mesos, és una mesura extraordinària i no la podem normalitzar sense cap control parlamentari", ha argumentat Artadi.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides