Site icon El Triangle

El CEO pronostica una victòria d’ERC pero no de l’independentisme en vots

El vicepresident de la Generalitat i dirigent d'ERC, Pere...

El vicepresident de la Generalitat i dirigent d'ERC, Pere Aragonès

La darrera enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat situa Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) com la força més votada i el suport als partits independentistes en un 47,7% dels vots, de manera que tornarien a quedar per sota del 50%. A més, la pregunta "Vol que Catalunya esdevingui un Estat independent?" rep un 45,5% de respostes afirmatives.

Segons els resultats, coneguts aquest divendres, ERC obtindria un 23,4% dels vots i 35 o 36 escons, Junts per Catalunya (JxCat) sumaria un 19,4 dels suports i 31 o 32 escons, seguit pel PSC, que seria la tercera força amb 24-25 escons.

L'anomenada Enquesta sociopolítica 2020, realitzada entre el 29 de setembre i el 9 d'octubre a partir de 1.500 entrevistes telefòniques, pronostica que Ciutadans, la primera força política a la cambra catalana des de les eleccions del 2017, n'esdevindrà la quarta, amb 16 o 17 diputats. Catalunya en Comú en sumaria 8 o 9; el PP, 7 o 8; la CUP, 6 o 7; i Vox s'estrenaria al Parlament de Catalunya amb 4-6 diputats.

Una participació que arribés al 70% beneficiaria JxCat, que assoliria un empat tècnic amb ERC com a primera força, i també facilitaria un millor resultat de Ciutadans i dels comuns, reflecteix també aquesta enquesta.

Exit mobile version