Site icon El Triangle

Puigdemont, sobre Mas: “Hi tinc molta confiança”

Portada del llibre de Carles Puigdemont

Portada del llibre de Carles Puigdemont

Carles Puigdemont, president de la Generalitat entre els anys 2016 i 2017 i eurodiputat de JxCat, ha mostrat el seu agraïment al seu antecessor al capdavant del govern català, Artur Mas, que també va ser l'home clau en la seva elecció com a president, ja que el va proposar com a candidat per poder tirar endavant la legislatura que l'independentisme va organitzar un referèndum d'autodeterminació.

En una entrevista concedida a Vilaweb sobre el seu llibre, M'explico, de la investidura a l'exili, Puigdemont diu de Mas: "Hi tinc molta confiança, perquè me l'ha demostrada. Va ser al costat als moments durs. I ho agraeixo". Seguidament, afirma que té en comú amb Mas que "públicament tampoc m'he vist posicionar-me gaire. No m'he prodigat en declaracions".

"Mas i jo mateix intentem que tot allò que representa aquella Convergència de 1974, que va saber aglutinar democratacristians, socialdemòcrates, gent que venia del PSUC i, fins i tot, alguns del franquisme, es mantingui", reconeix sobre el llegat del partit que va fundar Jordi Pujol.

"Ni Mas ni jo no som de trencadisses. I els silencis a vegades s'han d'interpretar en la línia que no som gent de trencadissa, sinó de suma", assegura també a Vilaweb.

Pel que fa a la seva relació amb Oriol Junqueras, ha aclarit que hi havia diferències i desconfiança però que no eren prou "determinants" per no poder organitzar l'1-O, i que "la confiança política l'hem de tenir sempre". "No hi ha cap qüestió personal, aquí", ha afegit.

"Explico que hem de ser molt lleials amb nosaltres mateixos, i noto que no sóc correspost de la mateixa manera. I em preocupa, no tant pel fet en si, sinó per allò que pugui representar pel conjunt. Però la confiança que m'interessava és la que vaig tenir: la del Primer d'Octubre", hi assegura.

"Qui vagi a un conflicte que sap que pot causar víctimes sense temors és un irresponsable i un ximple. No ho volia assumir. Avui podem dir que tenim intacte el llegat del Primer d’Octubre i la raó d’haver-ho intentat tot per aconseguir la independència, que potser no la tindríem si a l’esquena hi hagués una motxilla carregada de víctimes ", afirma sobre el 2017, del qual extreu com a lliçó que "quan l’estat espanyol, fins i tot en moments tan crítics, parla de negociar, no ens l’hem de creure".

Exit mobile version