Site icon El Triangle

L’Audiència Nacional no jutjarà per assassinat els tres detinguts del 17-A

Cotxe atemptat Barcelona

Cotxe atemptat Barcelona

L'Audiència Nacional ha acordat l'obertura de judici oral contra els tres presumptes membres de la cèl·lula terrorista que va cometre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost del 2017. Mohamed Houli ChemlalDriss Oukabir Said Ben Iazza, els tres suposats integrants de la cèl·lula que no van morir ni a l'explosió d'Alcanar ni als atacs del 17 d'agost, seran jutjats pels delictes d'integració en organització terrorista, fabricació, tinença i dipòsit d'explosius i estralls en grau de temptativa.

No se'ls acusa, però, de l'assassinat dels 16 morts i 140 ferits en els atemptats, perquè els considerats autors van morir abatuts pels Mossos d'Esquadra o en l'explosió al xalet d'Alcanar. El jutge obre la porta que se'ls puguin afegir els delictes d'estralls terroristes consumats i temptativa d'assassinat o lesions terroristes, però només pels fets de l'explosió d'Alcanar. El jutge instructor considera que cap dels tres no va participar directament en els fets de Barcelona i Cambrils.

Al llarg del procediment, les acusacions han tractat sense èxit que se'ls declarés també cooperadors en delictes d'assassinat consumat i en grau de temptativa. Però la Sala rebutja la petició i argumenta que si ordenés ampliar el processament a aquests fets, estaria valorant els indicis racionals de criminalitat contra ells i això li faria perdre "la necessària imparcialitat".

Exit mobile version